top of page

En glad Yoni?

En glad Yoni, er det nu også nødvendigt? Kan du måske tænke. Hvorfor er det vigtigt at blive venner med sin Yoni?


Og hvad vil det sige at være gode venner med sin Yoni? Og hvordan gør man det?


Man kan sagtens leve sit liv fint uden at tilegne den sensitivitet, sanselighed og forbundenhed der ligger i bækkenet som noget unikt og som noget der bør prioriteres i hverdagen.


Denne tilgang til bækkenet som jeg står på mål for, er ikke for alle. Invitationen er der for alle, men det er jo op til den enkelte hvad man ønsker at give plads i sit liv. Jeg oplever dog at flere og flere kvinder oplever en blomstrende nysgerrighed omkring deres krop, velvære, helbred og mærker måske tydeligt de steder i kroppen som kalder på opmærksomhed grundet smerter og ubehag. Nogle mærker en længsel dybt indefra til at vide mere og mærke mere.


Jeg hører fra mange kvinder som er nysgerrige på bækkenet og Yonien at de mærker en nysgerrighed efter at vide mere om hvordan man kan blive familiær med Yoniverset og ønsker at udforske mere for at mærke mere, men samtidig siger deres tanker - puha nej, det skal jeg ikke. Det er forkert, skamfuldt - og det bringer måske ubehaget ved undertrykte følelser op til overfladen som fortæller noget om fortiden mere end om nutiden.


De første tanker taler for, at det må da være grænseoverskridende, for normalt er kontakten til bækkenet forbundet med toiletbesøg, sex, graviditet/fødsel eller besøg hos læge/gynækolog.


Det føles helt naturligt og rart at blive mødt og rummet.


Det er så særligt at høre fra mine klienter at de er forundret over den naturlighed det er, at opleve Yoni Mapping Terapi, for ja tankerne er der, men oplevelsen fortæller om plads til at være med det der er, og at både tanker og følelser er velkomne. Der er plads til mærke at tankerne er kun tanker. At opleve gennem kroppen giver langt større positivt impact, hvor tankernes loop til sammenligning føles små og forældet.


Det er vigtigt at lytte efter hvor man er og hvor ens grænser er. Man skal passe på sig selv og tage den tid, der skal til for at blive klar. Det er ikke alle som føler sig parat til potentielt at se svære følelser og tilknyttede oplevelser i øjnene og komme dem i møde med nænsomhed og selvomsorg. For ja, der kan ligge en del dernede i bækkenet som Yoni'en bærer på indtil vi er klar til at møde det.


Jeg oplever alle udgaver af klienter, nogle kommer ligeså snart de har hørt om Yoni Mapping Terapi første gang. Nogle tager ½ år nogle 1 år, nogle 5 år. Det er så individuelt og det er godt.

For dem som føler de er klar til det, venter der en invitation til en dybdegående rejse, som bliver ved med at åbne nye muligheder og åbenbaringer.


Før jeg selv startede med at udforske bækkenet og forbindelsen til Yonien, var min oplevelse af mit bækken forbundet med intens smerte under menstruation, hypermobile led i hofterne og en kronisk tilstand af overbelastning i muskler og ledbånd. Inklusiv en årrække med Endometriose.


Jeg havde ikke en glad Yoni dengang og jeg troede, at det er bare sådan det er.

Det er vist meget normalt. Det må jeg bare leve med!


Idag ville jeg have ønsket at jeg vidste mere om Yonien dengang, så jeg kunne have opsøgt viden og fået værktøjer til at kunne være mere nænsom ved mig selv og ikke presse mig selv så hårdt. Det samme hører jeg fra de fleste af mine klienter.


Som Yoni Mapping Terapeut ser jeg en del sure Yoni'er som er væsentlig påvirket af den generelle tilgang til hende. Og hvor fedt er det at gå rundt med en sur Yoni, der klager gennem smerter, ubehag og tømmermænd efter oplevelser som efterfølgende føles forkerte?

Over tid bliver vi jo irriteret over at hun reagerer som hun gør. Hvorfor fungerer Yoni ikke bare uden at gøre vrøvl. Jeg bestemmer med mit hoved hvad jeg vil og så må Yoni bare følge med.


Det er en svær omstilling vi står overfor, når vi bliver nysgerrig på Yoni'ens potentiale. Vi tror vi kan komme buldrende med vores beslutninger, mål og retning bestemt oppe i hovedet og forvente at Yoni'en bare makker ret. Og det gør hun ikke!


Der skal en anden tilgang til.


Vi har ikke prøvet en anden tilgang før. Ingen har lært os andet end det vi har set igennem vores liv.Det er noget vi skal træne lidt for vi har måske ikke prøvet det før. I starten kan det være svært at huske det nye i forholdet til Yoni fordi vi er mere vant til at gøre/beslutte med hovedet som vores primære kompas.


Heldigvis er det ikke kun svært!

Der er så mange gaver som Yoni'en vil drysse ind i vores liv, når vi inkluderer hende.


Det smukke er at kroppens væv; slimhinder, muskler, ledbånd og bindevæv også i bækkenet er foranderlige. Dvs. det man oplever som kroniske spændinger i kroppen, det kan forandres. Dels med vores mindset og dels med kropsarbejde tilrettet mindsettet. Det er også en bevidstgørende proces.


Der er så meget vi kan gøre på egen hånd for at skabe forbindelse til Yoni'en; dette sårbare men samtidig super stærke sted i kroppen.


Da jeg gik igang selv gik jeg langsomt til værks og arbejdede med spændingerne over tid, så der igen kunne være fleksibilitet og stille og roligt kom sensitiviteten tilbage, for hver gang jeg gav mig selv berøring og massage i Yonien. Jeg blev klar over at der var steder i Yonien som var mere sensitive end andre og fik tips og idéer fra kvindecirkel, workshops og bøger til hvordan jeg kunne udforske dem nærmere.


Undervejs på min rejse tog jeg uddannelsen som Yoni Mapping Terapeut og har ikke set mig tilbage. Nu hjælper jeg kvinder til at blive klædt på til at tage denne rejse i deres tempo og med de værktøjer som de har brug for undervejs.


Har jeg en glad Yoni? Idag kan jeg ikke sige andet end at min Yoni er meget glad! Der er et meget tæt samarbejde imellem min opmærksomhed, mit hjerte og min Yoni som nærer mig indefra og fylder mig op. Mit hoveds tanker er trådt i baggrunden og der er ofte stille på øverste etage, mens Yoni taler frit med hendes visdom. Hun er mit kompas.
Comments


Featured Posts

Recent Posts

Search By Tags

Ingen tags endnu.

Follow Us

  • Facebook Basic Square
bottom of page