top of page

Pligtsex - NEJ TAK!

Hertil formiddag mens jeg stod i køkkenet, hørte jeg til radioen i baggrunden. Der var en kvinde, som havde skrevet til dagens expert panel omkring sin manglende lyst til sex og hvordan lysten var forsvundet efter hun havde født. Om hvordan de i parret har aftalt at de SKAL have sex hver tirsdag og at hun oftest taler sig ud af det med undskyldninger om ondt i hovedet. Hun beskrev sin frustration over at opleve det som en pligt at give sex til sin mand og at det kun var for hans skyld.

Da jeg hørte det, huskede jeg, at jeg selv har stået i netop den situation efter at have født, og har haft samme manglende lyst til sex, den samme frustration over hvorfor skulle jeg gå ind i sex hvis lysten ikke er der. Om stunder med voldsom indestængt vrede over ikke at have lyst og at skulle stille op og give sex. Og vrede efter over ikke at have sagt nej!

Dernæst gik mine tanker til alle de kvinder, som jeg har haft i Yoni Mapping sessions og som vi (The Jade Temple) har hørt fortælle under vores workshops og kvindecirkler om den samme tilstand.

En manglende lyst til at have sex. Og om deres følelse af ikke at blive accepteret for denne manglende lyst.

At det er forkert af dem og deres eget problem at løse. Og om at vi kvinder accepterer at sex gennemføres på trods af at lysten ikke er tilstede.

Rigtig mange kvinder fortæller om denne følelse af pligt; de siger f.eks. ”jeg er nødt til at give det til min mand! Vi er jo forskellige og han har jo lyst hele tiden. Han vil jo bare have min krop, og så må jeg give ham den! ”

Jeg mærkede mere og mere smerte og vrede over det manglende rum til at være kvinde fuldt ud med al den omskiftelighed, og at blive accepteret i en tilstand (som f.eks. manglende lyst) der bider sig fast af grunde, som umiddelbart ikke er synlige, mens de er aktive.

Panelet i radioen skulle nu komme med råd til denne kvinde som havde skrevet ind. Kvinden i panelet gav hendes råd og sagde, at det er meget normalt at have det sådan efter fødsler og at hun simpelthen bare skulle komme i gang. At tirsdagens sex skulle fastholdes og når hun var kommet i gang med sex’en kunne det jo være, at hun ændrede mening og fik lyst.

Manden i panelet talte om at ’kvinden som er konstant tændt’ er en myte, hun findes ikke og at det ikke kan lade sig gøre for kvinder, fordi de ikke er som mænd. Og at hun skulle være opmærksom på at hun jo drev sin mand ud i favnen på en anden kvinde.

WOW! Der må vi lige på banen her og melde ud med STORE BOGSTAVER at der er altså andre muligheder, end at fastholde krav på kvindens krop til sex. Tiden for undertrykkelse, fastholdelse af gamle værdier omkring kvinden, hendes krop, hendes rytmer, hendes omskiftelighed og seksualitet er forældet!

Det er nu vi skal give plads til at kvinden får tid, plads, støtte, kærlighed og nærvær til at mærke sig selv.

Det er tid til at vi nærer, rummer, ser (virkelig ser) og accepterer vores kvinder, så hun kan mærke samhørighed med sin krop og livskraft, så hun kan lære sit instrument (sin sanselige krop) at kende.

For dér vil hun kunne mærke sine længsler og ønsker og derfra finde modet til at kommunikere omkring dem og udforske dem.

Der er så meget andet vi kan gøre sammen, som vækker samhørighed, livskraft og sanselighed i kvinden (også i manden), som så kan vække en lyst til at forbindes intimt og seksuelt. Det er dén plads til at ’vækkes’ vi skal åbne op for. Her taler jeg ikke kun om forspil!

Det er en vigtig proces for kvinden selv at tage sin seksualitet/sin livskraft hjem til sig selv og ikke lade det være op til manden. Kvindens seksualitet er hendes ansvar.

Med alt hvad det indebærer af skyggesider, traumer, følelser af angst, sorg, vrede og så sandelig også alle de positive følelser som livsglæde, lyst, kærlighed, fred, frihed og hvad der ellers dukker op i processen.

Samtidig er det en proces for manden at give plads og holde rum til hende og for hendes proces og være nænsom, nysgerrig og tålmodig.

For vi skal regne med at det tager noget tid at komme tilbage til den oprindelige lyst som ligger og ulmer i baggrunden.

Der har vi kvinder brug for jer skønne mænd til at støtte os!

Og så skal vi lære nogle andre værktøjer end de gængse vi lærer fra pornoindustrien. Der skal noget andet til at vække kvindens ægte potentiale for lyst.

Det ligger mig meget stærkt på sinde at aflive det statement, at kvinder ikke skulle kunne være konstant tændt. Det kan hun sagtens!

Det er tid til at vi giver kvinderne midlerne/pladsen til at komme derhen, hvis hun ønsker det.

Pligtsex er ikke vejen!

Det gennemsnitlige samleje er på langt under 10 min!

En kvindes krop tager tid til at blive vækket. Oftest mere end 30 min. Det går ligesom ikke op!

Hvis hun så ovenikøbet er i gang med at omstille og vænne sig til livets nye roller efter fødsel, og hendes fokus er væk fra hendes krop det meste af dagen, så skal vi bruge mere tid på at komme i kroppen, før den kan vækkes.

Vi oplever rigtig mange kvinder, som rigtig gerne vil have lyst. Men de har svært ved at få adgang til den.

De har svært ved at kommunikere til deres partner, hvad de har lyst til og brug for, og de er ikke helt klar på hvad de selv har lyst til.

Vi er i The Jade Temple dedikeret til at hjælpe, støtte og nære kvinder på deres egen vej til deres egen livskraft og juice i livet. Kvinden skal føle sig tryg, næret, støttet og guidet i et nænsomt tempo, så skal hendes krop nok komme med alle de signaler, som hun har brug for at finde sin vej til juicen.

Med det sagt så har vi alle et kæmpe potentiale som mænd og kvinder til at vække vores dejlige kvinder til så meget livskraft og lyst.

Lyst til livet, lyst til sanselighed, lyst til kroppen, lyst til leg, lyst til intimitet, lyst til elskov og lyst til sex.

Det er dog ikke et Quick fix at nå dertil. Det tager tid at vække, det kræver commitment til processen og plads og rum til at gå i den retning. Lad os komme i gang!


Featured Posts

Recent Posts

Search By Tags

Ingen tags endnu.

Follow Us

  • Facebook Basic Square
bottom of page