top of page

Hvorfor arbejde med kvinders underliv?


Hvorfor så interesseret i at arbejde med kvinders underliv?

Det spørgsmål får jeg ofte især fra mænd og det vil jeg vil gerne svare på ved at fortælle lidt om hvad der skete før jeg tog den beslutning.

Når jeg genkalder mig folkeskolens seksualundervisning

…var min oplevelse af den meget begrænset og de anatomiske plancher gav indtrykket af at Vagina er et penisformet rør og at dimensionerne i Vagina er meget små og snævre. At skulle føde svarede til at skulle presse en vandmelon ud gennem numsen.

Som ung kvinde efterlod det mig med et mekanisk forhold til mit underliv og med en langsomt tiltagende angst for at skulle føde en vandmelon.

"Det lå mig dog meget stærkt på sinde at have mit hjerte med undervejs"

Porno industrien som det eneste alternativ/supplement til seksualundervisningen, fortsætter den efter min personlige mening, den begrænsende tilgang og voldsomme håndtering af kvindens underliv og krop, at det er huller, som skal fyldes ud, også selvom kvinden egentlig ikke er klar, eller ikke har lyst eller egentlig bare ikke kan mærke om hun har lyst.

Som voksen i intime relationer blev det mere og mere tydeligt for mig, at der manglede noget i mit forhold til min krop og ikke mindst min seksualitet. Jeg følte mig ofte ensom, tom og efterladt i endnu større længsel end da det intime møde startede.

Jeg begyndte at mærke motivation til at afsøge hvilke muligheder jeg havde for at lære mere om min seksualitet. Det lå mig dog meget stærkt på sinde at have mit hjerte med undervejs. Jeg var sikker på der måtte være en tilgang som kunne forene min forankring i hjertet med min seksualitet på en groundende og kærlig måde.

"Jeg følte en masse forkerthed og erkendte at alt dette med seksualitet er gemt væk,

det er tabu og det taler vi ikke om"

Mit første møde med Yoni Mapping

…og udsigten til at udforske mit eget underliv igennem denne terapiform fremkaldte mange følelser i mig.

Jeg mødte den skam alle kvinder bærer på, ’den pæne pige’ fra min barndom sagde til mig ”Næ, nej det er ikke sådan noget man som pæn pige beskæftiger sig med”.

Jeg følte en masse forkerthed og erkendte at alt dette med seksualitet er gemt væk, det er tabu og det taler vi ikke om.

Det fik mig til at rødme kraftigt, min mave til at krympe sig sammen med følelsen af, at det pinligt og grænseoverskridende. Jeg svedte ved tanken om, hvis nogen skulle opdage at jeg var nysgerrig i den retning. Det var både forbudt og ildeset ifølge min kropshukommelse.

Men min nysgerrighed var større! Så jeg fortsatte

... og startede min rejse til en langt mere nænsom og kærlig tilgang til min krop, mine grænser og mit underliv, som har vækket hele min krop til langt mere nydelse og selvkærlighed end jeg kunne forestille mig.

Der er ingen slutdestination på denne opdagelsesrejse. Den fortsætter med at vække flere dybder og mere nydelse og harmoni i mit liv.

Underlivet blev stille og roligt og i mit eget tempo en integreret og stor del af min krop, det var ikke længere en mekanisk kropsdel, som et tomt hul der kunne modtage penis.

Jeg kunne med stor undren og dyb glæde begynde at mærke sensitivitet indeni underlivet, som mindede mig om at huske at lytte til kroppens signaler og koble min opmærksomhed dertil med min kærlighed, accept og nænsomhed.

Mine grænser på alle planer og hvad jeg havde lyst til og ikke lyst til, blev langt tydeligere for jeg havde skabt forbindelse til mit underliv og alle dens fantastiske dele på alle planer – Fysisk, emotionelt, mentalt, spirituelt og seksuelt.

Jeg erkendte undervejs at hele min krop fortjener min opmærksomhed og kærlighed og at mærke nydelse er okay og denne selvnæring bidrager kraftigt til at jeg i dag kan være en mere nærværende mor, en mere passioneret kæreste, en tydeligere kollega og en lidenskabelig underviser.

"en håndgribelig og fysisk oplevelse af stor rummelighed,

et univers med mange mystiske afkroge"

Oplevelsen af at underlivet var et penisformet rør som var snævert og småt, blev erstattet med en håndgribelig og fysisk oplevelse af stor rummelighed, et univers med mange mystiske afkroge; hvor knogler, ledbånd, sener og muskler arbejder smukt sammen for at støtte og holde store dele af min krops vægt.

I begyndelsen var der en del spændinger, hvor sener og ledbånd samles, men i samarbejde med Yoni Mapping Terapeuten og de værktøjer til selvnydelse, man får med hjem efter hver session, kunne disse områder give slip på spændthed og erstattes med mere sensitivitet, og mere nydelse og forbundenhed indeni mig.

Udforskning af de forskellige lystpunkter som urinrør, g-punkt, a-punkt, livmoderhals (o-punkt) og haleben (k-punkt) åbnede en helt anden verden af nydelse som bliver ved med at overraske mig. Alle disse specifikke områder har hver sin oplevelse og orgastiske potentiale, som i takt med at jeg lærte dem at kende nænsomt og langsomt, kunne åbne op for en konstant tilgængelig orgastisk energi som spreder sig rundt i hele kroppen og som tilføjer mere sensitivitet til andre steder i kroppen med vejrtrækningen.

Der voksede stille og roligt en interaktion med kommunikation og feedback frem, der når jeg lytter til den, nærer mig energimæssigt og fysisk, så jeg kan være mere tilstede i mit liv i harmoni med mine længsler og mål.

"Flere og flere kvinder mærker længslen indefra til at forbindes dybere i sig selv"

Det inspirerede mig meget dybt

…til at støtte andre kvinder til at skabe deres forbindelse til deres underliv og dermed hele deres krop.

Så jeg blev trænet i 2014 i Yoni Mapping og jeg har tilbudt sessions lige siden og i år videreuddannes jeg i Yoni Mapping Therapy.

Hundredevis af kvinder er allerede i gang med deres rejse og det er så dejligt at interessen for denne terapiform er stigende i så høj grad.

Flere og flere kvinder mærker længslen indefra til at forbindes dybere i sig selv. At støtte kvinder til oplevelsen af deres egen unikke udtryk, bliver ved med at minde mig om, hvor powerfulde vi kvinder er, når vi favner vores helhed, giver slip på gamle overbevisninger og tillader andre at se og blive inspireret af vores forskelligheder.

Det er så smukt at se en kvinde tage ansvar for sin seksualitet og krop og værne om den smukke gave vores krop også er. Ud over at bære os gennem livet, og holde til alt hvad vi byder den af oplevelser, så har kroppen en fuldstændig afsindig kapacitet til at opleve nydelse, så hvorfor ikke have det med i livet?

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Ingen tags endnu.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page